Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- مواضع فعلی ریاض تایید می‌کند که عربستان سعودی در صحنه جهانی بیش‌تر از ایالات متحده با روسیه همسو است.

به گزارش فرارو به نقل از نشنال اینترست، به گفته «دان ابرهارت» مدیر عامل شرکت Canary یک شرکت خدمات حفاری مستقر در دنور قطعا تصادفی نیست که تهدید کاهش تولید نفت از سوی عربستان سعودی در حالی رخ می‌دهد که «جو بایدن» رئیس جمهور امریکا به سمت احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میلادی با ایران و کاهش تحریم‌ها در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای آن کشور پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، توافق اولیه پس از خروج یکجانبه رئیس جمهور وقت دونالد ترامپ از آن در سال ۲۰۱۸ میلادی و اعمال مجدد تحریم‌ها به سرعت از بین رفت.

«ابرهارت» در نشریه «فوربس» نوشت: «چنین توافقی با آزادسازی حدود یک میلیون بشکه در روز از صادرات نفت ایران که تحریم‌های غربی آن را خنثی کرده به تهران و تا حدی بازارهای جهانی نفت کمک می‌کند. این تحول، همراه با نگرانی در مورد رکود اقتصادی، افزایش تورم و تقاضای ضعیف‌تر به کاهش قیمت نفت به زیر ۱۰۰ دلار در هر بشکه کمک کرده است».

بر کسی پوشیده نیست که بایدن می‌خواهد قیمت نفت محرک اصلی تورم در آستانه انتخابات میان دوره‌ای در نوامبر کاهش یابد. بایدن در اواسط ژوئیه در جریان سفر به ریاض از عربستان سعودی خواسته بود تا با افزایش عرضه نفت به امریکا کمک کند. با این وجود، رهبران سعودی در برابر درخواست‌های بایدن مقاومت کرده اند. همین امر باعث شده ایران تنها راه افزایش میزان نفت در بازار باشد. بایدن این مسیر را طی می‌کند، اما اکنون شاهد پیامدهای آن است. ابرهارت هم چنین مدعی شد که مواضع فعلی ریاض تایید می‌کند که عربستان سعودی در صحنه جهانی بیش از ایالات متحده با روسیه همسو است.

روسیه به قیمت نفت بالاتر نیاز دارد، زیرا تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا به توانایی آن کشور برای تولید و صادرات نفت آسیب رسانده است. مسکو باید بشکه‌های نفت خود را با تخفیف شدید ۳۰ دلار در هر بشکه بفروشد تا خریدارانی مشتاق در آسیا پیدا کند، زیرا اروپا به انرژی روسیه پشت می‌کند و تحریم‌های غرب علیه اقتصاد روسیه تشدید می‌شود.

این بدان معناست که کاهش اخیر قیمت نفت به ویژه برای مسکو شدید بوده است، زیرا حاشیه سود نفت آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. وضعیت می‌تواند وخیم‌تر شود، زیرا غرب در مورد سیستم سقف قیمتی نفت روسیه بحث می‌کند تا مسکو را به دلیل حمله به اوکراین مجازات کند. با این وجود، سعودی‌ها کماکان روسیه را به عنوان یکی از اعضای مهم گروه اوپک پلاس و متحدی ضروری در خاورمیانه مهم‌تر از آمریکا در دوران بایدن می‌دانند.

نکته کلیدی این است که حتی اگر ایالات متحده و ایران خواستار توافق هسته‌ای باشد اگر اوپک پلاس تولید خود را کاهش دهد تا قیمت‌ها به زیر ۱۰۰ دلار نرسد تا چه اندازه تاثیر مثبت خواهد داشت؟ هرگونه امید به نفت زیر ۹۰ دلار برای یک دوره طولانی در شرایط فعلی بازار غیرواقع بینانه به نظر می‌رسد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: عربستان سعودی نفت عربستان سعودی ایالات متحده تحریم ها قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۲۶ سنت رسید. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، طلا در معاملات روز جمعه در بحبوحه کاهش سود اوراق قرضه خزانه داری آمریکا و ضعف دلار حدود 2300 دلار معامله می‌شود. تاجران در حال بررسی اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه در مورد ثابت نگه داشتن نرخ بهره هستند.

قیمت هر اونس طلا امروز با 0.11 درصد کاهش به 2301 دلار و 26 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم بدون تغییر به 2309 دلار و 60 سنت رسیده است.

شرکت کنندگان بازار انتظار سیاست‌های سختگیرانه‌تری را از سوی فدرال رزرو آمریکا داشتند، اما این بانک نرخ بهره را ثابت نگه داشته است.

جروم پاول در اظهارات خود در روز چهارشنبه گفت تا زمانی که مطمئن نشوند نرخ تورم به سمت هدف 2 درصد کاهش می‌یابد، پایین آوردن نرخ بهره درست نیست.

وی اضافه کرد هنوز هیچ اطمینانی نسبت به روند کاهشی تورم به وجود نیامده است، بنابراین در هر اجلاس در مورد نرخ بهره تصمیم گیری خواهد شد.

فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه تصمیم گرفت نرخ بهره را بین 5.25 تا 5.50 ثابت نگه دارد. بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

شاخص دلار هم 0.23 پایین آمده و به 105.39 رسیده است که خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره امروز با 0.47 درصد افزایش به 26 دلار و 96 سنت رسید. پلاتین هم با 0.40 درصد افزایش 958 دلار و 56 سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/63

دیگر خبرها

  • قیمت طلا کاهش یافت
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • قیمت نفت چند دلار شد؟